OFERTA EDUKACYJNA

Technik żywienia i usług gastronomicznych

ZAPISZ SIĘ
Zdobywane

Kompetencje

  • przygotowywania i dekoracji potraw oraz napojów
  • stosowania receptur gastronomicznych
  • układania i oceny jadłospisów
  • organizacji imprez okolicznościowych i usług cateringowych
  • stosowania technik nakrywania stołu
  • współpracy w zespole
  • obsługi specjalistycznych programów komputerowych
  • planowania i kalkulowania kosztów produkcji
  • wykorzystywania nowoczesnych urządzeń gastronomicznych do przygotowywania i serwowania potraw
  • przechowywania i utrwalania żywności
Możliwości zawodowe

Praca

  • restauracje, kawiarnie i bary szybkiej obsługi
  • zakłady gastronomiczne
  • pensjonaty, domy wczasowe
  • stołówki szkolne, szpitalne i sanatoryjne
  • firmy cateringowe
  • zakłady produkcji produktów i półproduktów spożywczych
  • prowadzenie działalności gospodarczej w zakresie usług gastronomicznych
Przewidywane wynagrodzenie

Zarobki

2000 zł – 12000 zł

Ile to kosztuje?

Opłaty

180 zł

Okres nauki

Czas trwania

5 lat

Zadaj pytanie






Technik żywienia i usług gastronomicznych

ZAPISZ SIĘ ON-LINE!